• Forside
 • Om os
 • Vinteraktiviteter under Islands nordlys

  Island er et fantastisk land at besøge – uanset årstiden. Landet kan tilbyde nogle af verdens bedste vinteraktiviteter, der omfatter alt fra spændende snescooter-ture til gletsjervandringer og skiferier. Alt sammen i nordlysets skær.

  En af de mest populære vinteraktiviteter i Island er gletsjervandring. Som det fremgår af landets navn, har Island en række isdækkede områder, som bare venter på at blive udforsket. Hvorfor ikke bestige gletsjertungen Svinafellsjökull, vandre gennem skiftende gletsjerformationer eller klatre på Sólheimajökull-gletsjeren? Lær omgivelserne at kende, og oplev magien i det islandske landskab.

  Snescooter-ture er den bedste udendørs vinteraktivitet for din indre adrenalinjunkie. På en snescooter-tur kan du kombinere eventyr med sightseeing, mens du lægger is og sne bag dig med 50 kilometer i timen.

  Island byder også på en række smukke skisportssteder, hvor der er fremragende muligheder for at stå på ski og snowboard. Skisportsstedet Hlidarfjall i Akureyri, der er hovedstaden i det nordlige Island, er et af Islands mest populære skisportssteder og har noget for enhver skientusiast – både begyndere og øvede. Der er masser af langrendsspor og vandreruter inden for skisportsstedets område samt skoven Kjarnaskogur. Hlidarfjall har åbent fra den 10. november 2010.

  Det vigtigste argument for at opleve vinteren på Island, frem for på så mange andre vintersportsdestinationer, er den imponerende nordlysaktivitet. Det skyldes, at nordlysets intensitet påvirkes af en 11-årig solcyklus, som når sit højdepunkt på den nordlige halvkugle mellem år 2011 og 2013.

  Du kan læse mere om vinteraktiviteter og nordlysrejser til Island på http://www.inspiredbyiceland.com