• Forside
 • Om os
 • Den danske mund- og fodmalende kunstner Ruth Christensens kamp for succes

  Ruth Christensen, et fremtrædende medlem af Mund- og Fodmalende Kunstnere (MFK), der er en del af Association of Mouth and Foot Painting Artists (AMFPA), ved, hvordan man styrkes ved at kæmpe. Livet har ikke været let for Ruth Christensen, men hendes beslutsomhed og kærlighed til at male har hjulpet hende gennem livets udfordringer, og hun er i dag en dygtig kunstner.

  Ruth blev født i 1929 i Lynge, Nordsjælland, og med en stor familie med fire søstre og en bror var livet meget muntert. Tidligt vidste hun allerede, hvad hun ville – hun ville være kunstner. Men en dag, kort tid efter at hun var blevet 11, kørte hun på cykel over en jernbaneoverskæring og blev ramt af et tog. Hun husker kun, at hun på hospitalet opdagede, at hun havde mistet begge arme under albuen.

  Ruth siger, “Du kan forestille dig, hvordan det påvirkede min familie, så da jeg forlod hospitalet, var jeg fast besluttet på at vende tilbage til så normalt et liv som muligt. Jeg forsøgte virkelig at klare dagligdags ting, og lidt efter lidt begyndte det at lykkes for mig. Jeg brugte min mund til at give min dukke tøj på og forsøgte at skrive ved at holde en blyant med mine tænder, hvilket på ingen måde var let.”

  Familiens støtte gav Ruth mulighed for at fortsætte sin skolegang. Hendes far lavede endda et apparat til hende, som gav hende mulighed for at bruge en gaffel og dermed spise selv, når apparatet blev sat til hendes overarme. I starten var det en kamp, men Ruth var fast besluttet på at lykkes.

  I dag er Ruth medlem af det internationale AMFPA’s bestyrelse, og hun spiller en vigtig rolle i at forme organisationens fremtid. I 2010 havde Ruth den ære at forelægge HKH Sophie, grevinden af Wessex, GCVO MFPA’s nyudgivne bog “Art for Life” på en udstilling af britiske kunstneres arbejder, som blev vist i The Great Hall på Winchester i Storbritannien. Bogen giver detaljerede oplysninger om hver af de 36 britiske kunstneres liv og fortæller de inspirerende historier om, hvordan de blev kunstnere.

  Foreningen af Mund- og Fodmalende Kunstnere er en helejet, international selvhjælpsorganisation af alvorligt handikappede kunstnere, som sætter en ære i at tjene til livet ved at male med en pensel, de holder i munden eller mellem tæerne. Et panel af erfarne AMFPA kunstnere foretager et valg fra en samling af malede billeder skabt af danske kunstnere og deres kunstnerkolleger verden over. De udvalgte billeder gengives herefter og sælges til offentligheden som kort og kalendere til gavn for AMFPA’s over 800 kunstnere i mere end 75 lande på verdensplan.

  Kontakt:

  Mund-og Fodmalende Kunstneres

  http://www.mfk.dk