• Forside
 • Om os
 • Fantastisk kunst, skabt af en international gruppe af fantastiske kunstnere

  Mund- og Fodmalende Kunstnere (MFK) er en del af et internationalt samarbejde af handicappede kunstnere, Association of Mouth and Foot Painting Artists (AMFPA). De danske kunstnere samles med kolleger fra hele verden for at skabe inspirerende kunst. Billederne er derefter gengivet som for eksempel julekort, kalendere, fødselsdags- og adressebøger, gavemærker, gavepapir, puslespil til børn og en række illustrerede bøger, og sælges derefter direkte til offentligheden.

  Alle medlemmer af denne internationale partnerskab er på lignende måde kronisk handicappet, værende uden brugbare hænder, enten som resultat af tragisk ulykke, alvorlig sygdom eller misdannelse. Men de er i stand til at nyde godt af den tilfredshed at tjene til livets ophold, som følge af en mands vision, Erichs Stegmanns, født i 1912, som grundlagde AMFPA i 1957.

  De danske MFK medlemmer, Ann Lund, Ruth Christensen og Panajiota Intzilaki, er lykkedes på trods af modgang, og de viderefører traditionen og ånden fra organisationen i Danmark. Alle tre har deres historie at fortælle, men det der bringer dem sammen, er deres vidunderlige styrke og talent.

  Ann, en mundmaler, har været alvorligt lammet fra fødslen som følge af cerebral parese og har tilbragt sit liv i en kørestol. Men dette har ikke stoppet hende. Efter en barndom fyldt med kærlighed og tro fra sine forældre, lagde hun sin positive livssyn ind i sine malerier.

  Ruth, som er også en mundmaler, blev født ind i en stor familie af fire søstre og en bror, og levede et muntert liv. Allerede i en tidlig alder, vidste hun hvad hun ville, at blive kunstner. Men en dag, kort efter hendes 11 års fødselsdag, blev hun ramt af et tog, da hun cyklede på tværs af en jernbaneoverskæring. Hendes eneste minde var fra at vågne op i hospitalet, uden arme fra albuen af.

  Panajiota, som maler ved at holde en pensel med sin fod, blev født i Grækenland med cerebral parese. Hun har en tvillingesøster, der heldigvis ikke lider af denne svækkende sygdom. Da hun var 4 år gammel flyttede familien til Danmark og i mange år boede hun på en skole for handicappede børn, hvor hun statede med at male og begyndte at udvikle sin begavelse.

  Mund-og Fodmalende Kunstnere (www.mfk.dk)

  Pressekontakt:

  Randi Viereck

  mail@mfk.dk

  Telefon: +45 46354975